woensdag 25 september • 18:30

Lezing Istanbul 20e eeuw

Vrije Universiteit HG-12A00
-
De boelelaan 1105 Amsterdam
Entree: Gratis
Algemeen
WOENSDAG
25 SEPT
18:30

Na de zomervakantie is het weer tijd voor de eerste lezing van het nieuwe academisch jaar op woensdag 25 september. Deze lezing zal verzorgd worden door Dr. Enno Maessen, universitair docent Politieke Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoeksinteresses bevinden zich op verschillende vlakken zoals het snijvlak van stadsgeschiedenis en het moderne Turkije.

Tot op de dag van vandaag is het gewicht van de oude Ottomaanse hoofdstad in alle opzichten voelbaar in Turkije: Istanbul is het culturele hart van het land. In deze lezing duiken we daarom in de synergie tussen cultuur en maatschappij in Istanbul. Aan de hand van de culturele productie van een brede groep kunstenaars uit verschillende disciplines – film, beeldende kunst, literatuur en muziek – ontrafelen we de bijzondere positie van Istanbul in Turkije gedurende de twintigste eeuw. Het werk van uiteenlopende kunstenaars waaronder Suat Derviş, Ahmet Hamdi Tanpınar, Ajda Pekkan, Nuri Bilge Ceylan en Gaye Su Akyol brengt ons dichterbij de inspiratie die Istanbul in hen losmaakte en hoe zij op hun beurt een cruciale bijdrage leverden aan het kunnen begrijpen van deze bijzondere stad.

Ben jij geïnteresseerd in de lezing? Dan kun je je aanmelden via de link in onze bio of via www.svanatolia.nl/event/lezing



Tickets

Ben je op zoek naar tickets voor Lezing Istanbul 20e eeuw? Selecteer dan eenvoudig een ticket en klik op 'bestel'. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de organisator waar je de tickets kunt bestellen. Voor vragen over tickets kun je terecht bij de organisator.

Anderen bekeken ook